Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Farsang, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Tojás, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem és kíméletesen összeforgatom a túrós masszával. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.
Langyosan vágom szeletekre, tálalás előtt hintsük meg bőven vaníliás porcukorral.
Rétestöltés

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)