Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütésálló szilvalekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
5 dl szilvalekvár 227 1.3 0 54 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagyományosan készült, de kissé híg szilvalekvárt (ne zselés boltit használjunk, ha lehet) felforraljuk. Az aszalt szilvát belekeverjük és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel törjük át, majd folyamatosan kevergetve, ez kb. 15 perc, forraljuk kellő sűrűségűre. Lehűlve használjuk bukta vagy lekváros kifli töltésére.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)