Sütésálló szilvalekvár
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
aszalt szilva |
219 |
2.3 |
0.6 |
47.4 |
5 |
0 |
5 dl
szilvalekvár |
227 |
1.3 |
0 |
54 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hagyományosan készült, de kissé híg szilvalekvárt (ne zselés boltit használjunk, ha lehet) felforraljuk. Az aszalt szilvát belekeverjük és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel törjük át, majd folyamatosan kevergetve, ez kb. 15 perc, forraljuk kellő sűrűségűre. Lehűlve használjuk bukta vagy lekváros kifli töltésére.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)