Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésjava baconnal és sajttal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karajszeleteket gyengéden kiverjük, a szélein a hártyát bevagdossuk, majd meghintjük sóval és borssal. Az egyik oldalukat olajjal vékonyan megkenjük és ezzel az oldallal lefelé tepsire rakosgatjuk. A tetejére szórjuk a kis kockára vágott bacont és a reszelt sajtokat. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Petrezselymes burgonyával és salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)