Barbecue szósz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel, Csípős, Hideg, Sós, Savanyú, Édes, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1/2 dl citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát. Kis lángon üvegesre pároljuk, de ne pirítsuk meg. Felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadva a többi alapanyagot, jól összekeverjük, majd felforraljuk. Takaréklángon, kevergetve, 20 percet főzzük. Vigyázzunk könnyen leég!
Hidegen tálaljuk, grillen vagy roston sült húsok mellé.