Pájsli leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Reggeli, Főétel előtt, Buli, Szilveszter, Főtt, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Bogrács, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A tüdőt tegyük fazékba, 2 kistányérral borítsuk le, hogy a főzővízben maradjon, majd nehezékként a szívet és a húst tegyük rá. Fűszerezzük a babérral, a borssal, sóval és a citrom héjával. Kis lángon két órát főzzük. A húsokat kiszedjük és hűlni hagyjuk. A tüdőből a hörgőket kivágjuk és az összes húsfélét apróra kockázzuk, majd fazékba tesszük. A felhevített zsíron a cukrot karamellizáljuk, a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta, majd a főzőlé egy részével felöntjük. Mustárral, a finomra vagdalt kaprival, citromlével ízesítjük, végül a húsokra öntve összeforraljuk. Szükség szerint, a főzőlével, ecettel, cukorral és sóval ízesítjük. A tejföllel átkeverve tálaljuk. Pirított zsemlekockával adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||