Céklakrémleves baconchipsszel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Céklakrémleves
Baconchips
Céklakrémleves A finomra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felkockázott céklát, burgonyát és a fokhagymát. Fedő alatt kicsit párolom, közben megfűszerezem. Felöntöm az alaplével és a borral, majd puhára főzöm. Botmixerrel áttöröm, végül az ecettel és a cukorral beállítom az ízét. A tetejére csepegtetem a tejszínt és ráfektetem a baconszeleteket. Baconchips A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, betakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére teszünk egy másik tepsit. 150 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. Így a bacon gyakorlatilag zsírmentes, gusztusosan ropogós és szálegyenes lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||