Erdélyi salátaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Édes, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A vajon átpároljuk a finomra vágott hagymát, ne hagyjuk megpirulni, de pároljuk teljesen puhára. Öntsük fel a zöldségalaplével és ízesítsük cukorral, sóval és tárkonyecettel. Ha felforrt, főzzük bele a torzsája nélkül laskára vágott salátát. Közben a tojásból, kevés sóval felverve, az olajon, süssünk szilárd rántottát és vágjuk kockára. A levesből egy decit kivéve, keverjük el a tejföllel és öntsük vissza a levesbe. Forraljuk össze. A rántottakockákat osszuk el tányérokba, merjük rá a levest és hintsük meg apróra vágott tárkonylevelekkel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||