Tavaszi lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Köretek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Reszeljük le, almareszelőn, a cukkinit és hagyjuk lecsepegni. A borsót, sós vízben, főzzük roppanósra. Az olajat, a tejet és a felvert tojást keverjük el. Forgassuk össze a reszelt parmezánnal, a sütőporral összeszitált liszttel, az apróra vágott mozzarellával és a zöldségekkel. Ízesítsük sóval, borssal, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 40 percig. Melegen köretként, hidegen előételként tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||