Zöldbableves füstölt oldalassal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az oldalast, ha nagyon száraz előző este áztassuk be. Másnap daraboljuk fel. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát és zsírjára sütjük. A hagymát és az oldalasdarabokat kissé pirítsuk meg a szalonnazsírban, majd öntsük fel bő vízzel. Főzzük majdnem puhára, ekkor adjuk hozzá a kis kockára vágott burgonyát és a leszálkázott, feldarabolt zöldbabot, ízesítsük borssal, a zúzott fokhagymával, valamint a fűszerpaprikával. Ha minden megpuhult habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel. Ha összeforrt tálalhatunk. Mindenki maga ízesítse ízlése szerint citromlével vagy csípőspaprikával. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||