Bográcsgulyás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szabadban, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A bográcsban felhevítjük a zsírt és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, ekkor rádobjuk a kis kockákra vágott marhahúst. Kevergetve pirítgassuk, hagyjuk hogy a hús kifehéredjen és levet engedjen, ekkor feljebb emeljük a bográcsot és csendes tűzön fél órát forraljuk, majd beledobjuk a fűszereket (a pirospaprikát nem), a hasábokra vágott zöldségeket, a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel amennyi bőven ellepi és tovább főzzük. Ha a marhahús, majdnem puha szórjuk bele a hajóba vágott burgonyát és negyed órás főzés után szórjuk a tetejére a pirospaprikát, keverni nem kell, hagy forrjon bele. Ha a paprika feloldódott, jöhet az utolsó kóstolás, ha kell sózás és ha minden megpuhult, a vörösbor. Tálalhatunk is. Csípős paprikát és friss, puha kenyeret adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||