Becsinált borjúhús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A borjúhúst és a zöldségeket apró kockára vágjuk, majd a felforrósított vajon párolni kezdjük. Ha a hús kifehéredett meghintjük a liszttel, néhányszor keverjük át, de ne pirítsuk meg. Öntsük fel félliternyi vízzel és sóval, borssal ízesítve főzzük puhára. Végül keverjük bele a tejszínt, forraljuk össze és citromlével ízesítsük pikánsra. A petrezselyemzölddel meghintve, párolt rizzsel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||