Édes-savanyú pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Édes, Savanyú, Sós, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott pulykamellet vékony csíkra vágjuk, a szójaszósszal, cayenni borssal, zúzott fokhagymával összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd az előmelegített olajon megpirítjuk. Az olajból kivesszük. A serpenyőben maradt olajban a kockákra vágott ananászt, paprikát, paradicsomot és a felkarikázott újhagymát is megpirítjuk. Ízesítjük mézzel, ecettel, reszelt gyömbérrel. Kevés ananászlevet aláöntve, a húst visszatéve összeforraljuk. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós. Párolt rizs az ajánlott körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||