Ecetes uborka 2. (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós, Savanyú Hozzávalók 4 személyre: Ecetes uborka 2.
Felöntőlé
Ecetes uborka 2. Az uborkát beáztatjuk és alaposan megmossuk. Az üveg aljára néhány szál kaprot teszünk és az uborkákat szorosan az üvegbe állítjuk és mellé tüzünk egy szál megtisztított, negyedekbe vágott tormát. Ráöntjük a levet és lefedve két napig hagyjuk állni. Közben a leapadt levet pótoljuk. Az üvegeket színültig töltjük és lezárjuk. Felöntőlé A fűszereket 2 liter vízben felforraljuk és a végén beleöntjük az ecetet, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk kihűlni a levet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||