Ecetes uborka 2. (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós, Savanyú

Hozzávalók 4 személyre:

Ecetes uborka 2.
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg uborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
3 szál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Felöntőlé
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
10 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
16 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 kávéskanál szalicil 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ecetes uborka 2.
Az uborkát beáztatjuk és alaposan megmossuk. Az üveg aljára néhány szál kaprot teszünk és az uborkákat szorosan az üvegbe állítjuk és mellé tüzünk egy szál megtisztított, negyedekbe vágott tormát. Ráöntjük a levet és lefedve két napig hagyjuk állni. Közben a leapadt levet pótoljuk. Az üvegeket színültig töltjük és lezárjuk.

Felöntőlé
A fűszereket 2 liter vízben felforraljuk és a végén beleöntjük az ecetet, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk kihűlni a levet.