Rostonsült rák zöldségekkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek, Előételek Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Olajjal vékonyan megkenve sózzuk, borsozzuk meg, majd grillrácson süssük meg, amikor kissé lehűlt vágjuk falatnyi darabokra. Három evőkanál olajból, a borecetből, a zúzott fokhagymából, sóval, borssal ízesítve keverjünk öntetet. Keverjük bele a finomra vágott turbolyát, a feldarabolt olívát és a zöldségeket, óvatosan forgassuk össze, hogy a zöldségek ne törjenek össze. A rákokat, méretüktől függően hosszában félbevágjuk, sóval, borssal meghintve, a grillen, addig sütjük, amíg rózsaszínűek nem lesznek. A langyos salátával körítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||