Rostonsült rák zöldségekkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek, Előételek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 kg királyrák 56 11 0.6 1 0 200
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db édeskömény 0 0 0 0 0 0
2 db csicsóka 31 2.4 0.4 4 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 csokor turbolya 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Olajjal vékonyan megkenve sózzuk, borsozzuk meg, majd grillrácson süssük meg, amikor kissé lehűlt vágjuk falatnyi darabokra. Három evőkanál olajból, a borecetből, a zúzott fokhagymából, sóval, borssal ízesítve keverjünk öntetet. Keverjük bele a finomra vágott turbolyát, a feldarabolt olívát és a zöldségeket, óvatosan forgassuk össze, hogy a zöldségek ne törjenek össze. A rákokat, méretüktől függően hosszában félbevágjuk, sóval, borssal meghintve, a grillen, addig sütjük, amíg rózsaszínűek nem lesznek.
A langyos salátával körítve tálaljuk.