Csirkecsorba (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
20 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
5 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 teáskanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor lestyán 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott hagymát és a kockára vágott répákat az olajban megfutattjuk. A csirkét feldaraboljuk és hideg vízben feltesszük főni, megfűszerezzük, hozzáöntjük a hagyma, répa keveréket, beledobjuk az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, majd a kockákra vágott burgonyát, végül a zöldborsót. Amikor puhára főtt, hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott zöld lestyánt és citromlével savanyítjuk.