Narancsos almaleves
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
4 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
| 4 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 5 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 0,5 dl
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
| 1 adag
vanília |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 szelet
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az almát tisztítsuk meg és daraboljuk apró kockákra. Locsoljuk meg a citrom levével, adjuk hozzá a cukrot, a narancs lereszelt héját, dobjuk mellé a citromot és tegyük fel főni annyi vízzel amennyi jócskán ellepi. A tejszínt keverjük el az étkezési keményítővel. Ha felforrt a leves húzzuk félre és lassan állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Főzzük pár percig, majd hagyjuk hűlni. A narancsokat tisztítsuk meg hártyás héjától és levesbetétként kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)