Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Halak
(207 db)

Tőkehal brokkolival, csőben sütve

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, egy percig blansírozzuk. A tőkehalat centis szeletekre vágjuk. 5 deka margarint felforrósítjuk, majd a lisztet megpezsgetjük rajta. A tejjel összeforraljuk és csomómentesre keverjük a ... tovább

Tőkehal sült paradicsomártással

A félbevágott koktélparadicsomot, a finomra vágott fokhagymát, kapri- és olívabogyót egy evőkanál olajon átsütjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot és borsot. Mártás sűrűségűre főzzük. Végül belekeverjük a zsemlemorzsát és ... tovább

Tőkehalas-spenótos metélt

Két evőkanál , felforrósított olajban süssük át, a sóval, borssal meghintett, felkockázott tőkehalat. Tegyük félre, majd a megmaradt olajba pirítsuk át, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Végül, dobjuk hozzá a ... tovább

Tőkehalfilé tejszínes mártással

Az aprószemű burgonyát sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A halat 10 dekás szeletekre vágjuk és sóval, borssal meghintve, citromlével megcsepegtetve 20 percig pihentetjük. Szárazra törölve, a vaj felében ... tovább

Tőkehalmáj pirítóson

A konzerv olaját leöntjük és az olajjal egy decire kiegészítjük. A tojássárgáját a citromlével, a mustárral, sóval, borssal ízesítve elkeverjük, majd az olajat fokozatosan hozzáadva, majonézzé keverjük. Hozzáforgatjuk a zúzott ... tovább

Töltött pontyfilé

Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. ... tovább

Töltött tőkehalfilé

A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk ... tovább

Tonhal steak rukkola salátával

A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk. A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Tonhal zöldmártással

A zöldfűszereket durvára vágjuk, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a levét, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az ecetet és az olajat is hozzáöntve, botmixerrel összezúzzuk. Tegyük hűtőbe két órára, hogy jól összeérjenek ... tovább

Tonhalas krokett

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, majd krumpli nyomón áttörjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a burgonyához. Elkeverjük a tojást a fűszerekkel, az apróra vágott petrezselyemmel, és azt is ... tovább