Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tonhal steak rukkola salátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

Rukkola saláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
40 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
10 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tonhal steak
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál színes bors 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
80 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rukkola saláta
A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk.
A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk.

Tonhal steak
A 2 centi vastagra vágott halszeleteket sózzuk meg, csepegtessük meg a lime levével, majd mindkét oldalára nyomkodjuk rá a durvára tört színes borskeveréket.
A felhevített olajban oldalanként süssük két, két és fél percet.
Rukkolasalátával és vajban forgatott főtt burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)