Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tőkehalfilé tejszínes mártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az aprószemű burgonyát sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A halat 10 dekás szeletekre vágjuk és sóval, borssal meghintve, citromlével megcsepegtetve 20 percig pihentetjük. Szárazra törölve, a vaj felében pirosra sütjük. Közben a pórét a vaj másik felében megpároljuk, hozzáreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a maradék levét és tejszínnel felöntve sűrűre forraljuk. Közben sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát félbe-negyedekbe vágva a felhevített olajon aranybarnára sütjük. A sütés vége felé összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel. A tál egyik oldalára rakjuk a burgonyát, mellé tesszük a halszeleteket, végül körülöntjük a mártással. Citromszelettel és petrezselyembóbitával díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)