Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Vargabéles

Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a cukor felével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Keverjük ... tovább

Zöldborsóleves

A vajon megpirítom a felkarikázott répákat és a nagyon apróra vágott hagymát. Ha puhulni kezdenek rádobom a zöldborsót, a petrezselyem felét és a zúzott fokhagymát, ezeket is pirítom egy keveset. Megszórom a liszttel, átforgatom ... tovább

Vajgaluska

A vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót és dolgozzuk össze 2 evőkanál liszttel. A lágy tésztát kávéskanállal szaggassuk bele a forró levesbe. Lassan főzzük, pár perc alatt megpuhul. ... tovább
cimkékLevesbetétek

Csirkecomb hagymalekvárral és sült nudlival

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A tepsibe öntjük az olajat, a bort és a vagdalt fokhagymát. A csirkecombokat ráhelyezzük és fólia alatt, előmelegített, 175 fokos sütőben fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve a hőfokot 200 ... tovább

Csirke Cordon Bleu

A csirkemelleket kifilézzük, a csontot másra használjuk fel, majd hosszában bevágjuk, hogy ki tudjuk nyitni. Fóliával letakarva, kiverjük őket. Megsózzuk, a húst. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot helyezünk és eredeti ... tovább

Hagymalekvár

Az olajon felolvasztjuk a barnacukrot, beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a kakukkfüvet, a borsot és addig pároljuk, kevergetve, amíg összeesik. Ekkor csipetnyi sóval és balzsamecettel fűszerezzük, majd gyakori keverés mellett, dzsem ... tovább

Sült nudli

A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi ... tovább

Lecsós szelet

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük és a hús mindkét ... tovább

Dubarry sertésszelet

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra főzzük. A hússzeleteket felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, széleiket bevagdossuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajban hirtelen ... tovább

Rebarbaratorta

A sütőt melegítsük elő. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A rebarbarát mossuk meg és a daraboljuk fel pár centis darabokra. A sütőporos lisztet keverjük össze a tejszínnel, az olajjal, cukorral és a tojással. ... tovább