Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lecsós szelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük és a hús mindkét oldalát elősütjük, majd kivesszük. A visszamaradt zsírra tesszük a hagymát és a paprikát, kicsit pirítjuk, majd rádobjuk paradicsomot. Amikor levet enged megszórjuk pirospaprikával, visszarakjuk a húst és a pörcöt, majd felöntjük annyi vízzel hogy szűken ellepje. Fedő alatt, néha kevergetve, puhára főzzük.
Köretnek párolt rizs vagy galuska ajánlott.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)