Lecsós szelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük és a hús mindkét oldalát elősütjük, majd kivesszük. A visszamaradt zsírra tesszük a hagymát és a paprikát, kicsit pirítjuk, majd rádobjuk paradicsomot. Amikor levet enged megszórjuk pirospaprikával, visszarakjuk a húst és a pörcöt, majd felöntjük annyi vízzel hogy szűken ellepje. Fedő alatt, néha kevergetve, puhára főzzük. Köretnek párolt rizs vagy galuska ajánlott. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||