Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vargabéles

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Meleg, Tejtermékek, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg félzsíros tehéntúró 500 0.2 55 0.4 0 0
30 dkg finommetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a cukor felével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Keverjük hozzá a finommetéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a maradék cukorral, majd óvatosan forgassuk bele a masszába. Egy tepsit kenjünk ki olvasztott vajjal és béleljük ki az egyik réteg réteslappal. A réteslapok közé is csepegtessünk vajat. Terítsük bele a habos masszát, majd fedjük le a réteslap másik felével. A tetejét is kenjük meg vajjal és 175 fokos, előmelegített sütőben, 45 perc alatt süssük pirosra.
Nagy kockákra vágva, langyosan, a maradék porcukorral megszórva tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)