Vargabéles (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Meleg, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a cukor felével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Keverjük hozzá a finommetéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a maradék cukorral, majd óvatosan forgassuk bele a masszába. Egy tepsit kenjünk ki olvasztott vajjal és béleljük ki az egyik réteg réteslappal. A réteslapok közé is csepegtessünk vajat. Terítsük bele a habos masszát, majd fedjük le a réteslap másik felével. A tetejét is kenjük meg vajjal és 175 fokos, előmelegített sütőben, 45 perc alatt süssük pirosra. Nagy kockákra vágva, langyosan, a maradék porcukorral megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||