Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 132 találat

Szarvaspástétom füstölt nyelvvel

Ehhez recepthez a tészta kétszeresét készítsük el. Majd béleljünk ki vele egy püspökkenyér formát, úgy, hogy a szélén jócskán túllógjon. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, keverjük bele a zúzott ... tovább

Mangó chutney

A paprikát gázlángon vagy platnin körbesütjük és a héját hideg víz alatt lehúzzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ráhintjük a cukrot és ha felolvadt, belekeverjük a reszelt gyömbért, a finomra vágott ... tovább

Lengyel töltött káposzta (golabki)

Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és ... tovább

Tejszínes újburgonya parajjal

Az újburgonyát félbe-negyedekre vágjuk, majd a tejszínnel leöntve felforraljuk. Közben a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő nélkül, a lángot úgy állítva, hogy a tejszín jól besűrűsödjön, kb. negyed órát ... tovább

Kacsamell boros zöldségekkel és burgonyapürével

A felhevített zsírban megbarnítjuk a cukrot. A vékony csíkokra vágott zöldségeket és a fűszereket hozzáadva, roppanósra sütjük. A bor felével felöntjük és zsírjára pirítjuk. Végül, a félretett borral elkevert keményítővel, ... tovább

Magyaros halkolbász

A kifilézett, kiszálkázott halhúst és az őrölt fűszereket összedolgozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsírt, Jól elkeverjük, majd birka vékonybélbe töltjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a ... tovább

Kacsagombóc leves

A kacsanyakból, a vöröshagymából, a fokhagymából, a paprikából és a paradicsomból, 3 liter vízzel felöntve, sóval, szemes borssal, babérlevéllel és gyömbérrel ízesítve, kis lángon, két óra alatt levest főzünk. A levet ... tovább

Rétes maradék húslevesből

A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a ... tovább

Croque-madam

A kenyereket megpirítjuk. A vajat felhevítjük, a lisztet rászórjuk és a tejszínnel elkeverjük. Mártássá főzzük, majd a fűszerekkel és a reszelt sajt felével elkeverjük. A pirított kenyerekből nyolc szeletet a mártással ... tovább

Sajtos brokkolileves

A felhevített vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Felöntjük az alaplével, majd belefőzzük a brokkoli kis kockára vágott szárát. A puhára főtt, hozzáadjuk a virágokat, a tejszínt, fűszerezzük és ... tovább