Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Magyaros halkolbász

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Advent, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Párolt, Remoska, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
50 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
50 dkg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifilézett, kiszálkázott halhúst és az őrölt fűszereket összedolgozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsírt, Jól elkeverjük, majd birka vékonybélbe töltjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a páclével locsolgatva készre pároljuk. Alá simítjuk a burgonyapürét és zöldségekkel díszítve tálaljuk.






Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)