| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 teáskanál bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 1 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 3 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 1 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 1/4 fej kelkáposzta | 34 | 3.6 | 0.3 | 4.3 | 4.5 | 0 |
| 3 evőkanál búzadara | 0 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 késhegynyi szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 1 kg kacsanyak | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kacsanyakból, a vöröshagymából, a fokhagymából, a paprikából és a paradicsomból, 3 liter vízzel felöntve, sóval, szemes borssal, babérlevéllel és gyömbérrel ízesítve, kis lángon, két óra alatt levest főzünk. A levet leszűrjük, majd bezöldségeljük és további egy órát főzzük. A kiválogatott kacsanyakról a húst leszedjük és botmixrerrel pürésítjük. A húst a tojással, a darával, a finomra metélt petrezselyemmel és némi szerecsendióval elkeverjük. Hűtőben fél órát hagyjuk pihenni, majd gombócokat formálva, a csendes forrásban lévő levesben 10-15 perc alatt kifőzzük. Forrón tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintve.