Kacsagombóc leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A kacsanyakból, a vöröshagymából, a fokhagymából, a paprikából és a paradicsomból, 3 liter vízzel felöntve, sóval, szemes borssal, babérlevéllel és gyömbérrel ízesítve, kis lángon, két óra alatt levest főzünk. A levet leszűrjük, majd bezöldségeljük és további egy órát főzzük. A kiválogatott kacsanyakról a húst leszedjük és botmixrerrel pürésítjük. A húst a tojással, a darával, a finomra metélt petrezselyemmel és némi szerecsendióval elkeverjük. Hűtőben fél órát hagyjuk pihenni, majd gombócokat formálva, a csendes forrásban lévő levesben 10-15 perc alatt kifőzzük. Forrón tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||