Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 161 találat

Körtesaláta roquefortöntettel

A vörösborba dobjuk a fűszereket és hozzáöntünk négy deci vizet. Felforraljuk. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk és kockára vágjuk és a vörösboros lébe tesszük. Pár percig főzzük, de maradjon roppanós. A ... tovább

Grillezett kardhal paradicsomos kaprimártással

A kardhalszeleteket kenjük be olajjal és hintsük meg sóval, borssal. Forró grillrácson, oldalanként öt perc alatt süssük meg. Előmelegített tálon, a mártással félig leöntve, bazsalikom levéllel díszítve tálaljuk. ... tovább

Pisztrángfilé citrusos mártással

A halakat filézzük ki, majd sóval és borssal szórjuk meg. Tíz perc pihentetés után hintsük meg, a filék mindkét oldalát, fátyolnyi liszttel és a felforrósított vaj-olaj keverékben süssük, két percig oldalanként. A sütésnél, ... tovább

Paradicsomos kaprimártás

Az olajon átpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis darabokra vágott édesköményt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj és teáskanálnyi kapribogyó kivételével. Kis lángon, időnként ... tovább

Thai zöld curry paszta

A citromfű fásabb részét néhány ütéssel zúzzuk meg, a hagymát vágjuk négybe, a zöldfűszereket tépjük össze és a magokat mozsárban törjük meg. Az össze hozzávalót dobjuk turmixba és keverjük sima masszává. Annyi ... tovább

Thai sárga curry paszta

A citromfüvet és a hagymát vágjuk darabokra, a magokat törjük meg mozsárban, majd az összes hozzávalót dobjuk a turmixgép poharába. Keverés közben, annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy sűrű, sima masszát kapjunk. Ha gyerekek is ... tovább

Thai piros curry paszta

A citromfüvet és a hagymát vágjuk darabokra, a magokat törjük meg mozsárban, majd az összes hozzávalót dobjuk a turmixgép poharába. Keverés közben, annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy sűrű, sima masszát kapjunk. Ha gyerekek is ... tovább

Csirkemell grillezett cukkinivel és vöröslencsés bulgurral

A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit állni. Öntsünk kevés olajat egy magasabb oldalú serpenyőbe és a csirkemelleket süssük hirtelen pirosra minden oldalán. Szedjük ki a húst, majd a megmaradt ... tovább

Húsvéti bárányraguleves

A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát és paprikát, majd a kis kockára vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás zsiradékon. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott répaféléket és a felkockázott zellert. Ezzel is ... tovább

Tavaszi reteksaláta

A retket uborkagyalun felszeleteljük, majd besózva kicsit félretesszük. Az újhagymát, a zöldjével együtt, vékony karikára vágjuk. A reszelt sajtot a tejfölbe keverjük és hozzáforgatjuk a lecsepegtetett retket és a hagymát. Hagyjuk ... tovább