Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett kardhal paradicsomos kaprimártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Szabadban, Párolt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

Grillezett kardhal paradicsomos kaprimártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg kardhal ? ? ? ? ? ?
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Paradicsomos kaprimártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1/2 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett kardhal paradicsomos kaprimártással
A kardhalszeleteket kenjük be olajjal és hintsük meg sóval, borssal. Forró grillrácson, oldalanként öt perc alatt süssük meg. Előmelegített tálon, a mártással félig leöntve, bazsalikom levéllel díszítve tálaljuk.

Paradicsomos kaprimártás
Az olajon átpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis darabokra vágott édesköményt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj és teáskanálnyi kapribogyó kivételével. Kis lángon, időnként megkeverve, főzzük sűrűre. Botmixerrel keverjük simára. Keverjük bele a vajat és a maradék kapribogyót.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)