Grillezett kardhal paradicsomos kaprimártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Szilvi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Szabadban, Párolt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Grillezett kardhal paradicsomos kaprimártással
Paradicsomos kaprimártás
Grillezett kardhal paradicsomos kaprimártással A kardhalszeleteket kenjük be olajjal és hintsük meg sóval, borssal. Forró grillrácson, oldalanként öt perc alatt süssük meg. Előmelegített tálon, a mártással félig leöntve, bazsalikom levéllel díszítve tálaljuk. Paradicsomos kaprimártás Az olajon átpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis darabokra vágott édesköményt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj és teáskanálnyi kapribogyó kivételével. Kis lángon, időnként megkeverve, főzzük sűrűre. Botmixerrel keverjük simára. Keverjük bele a vajat és a maradék kapribogyót. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||