Harcsafilé currys zöldségraguval
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 evőkanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
4 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
1 db
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
1 db
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
60 dkg
afrikai harcsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A padlizsánt kockára vágjuk és bőven besózzuk. A többi zöldséget hasonló kockára vágjuk, de a paradicsomot előbb meghámozzuk. Fél óra állás után a padlizsánt leöblítjük és leszárítjuk. Az olívaolajon a lilahagymát átpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott fokhagymát és ha az illata érezhetővé válik hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkínit. Kicsit összepároljuk és rádobjuk a paradicsomot, jól összesütjük és belekeverjük a curryport, takarékon összerotyogtatjuk, végük sózzuk, borsozzuk. Közben a harcsafiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A forró olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Egy előmelegített tál közepére halmozzuk a ragut és körülrakjuk a halfilékkel, megszórjuk apróra metélt petrezselyemmel.
Párolt rizzsel kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)