Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Harcsafilé currys zöldségraguval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
60 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt kockára vágjuk és bőven besózzuk. A többi zöldséget hasonló kockára vágjuk, de a paradicsomot előbb meghámozzuk. Fél óra állás után a padlizsánt leöblítjük és leszárítjuk. Az olívaolajon a lilahagymát átpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott fokhagymát és ha az illata érezhetővé válik hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkínit. Kicsit összepároljuk és rádobjuk a paradicsomot, jól összesütjük és belekeverjük a curryport, takarékon összerotyogtatjuk, végük sózzuk, borsozzuk. Közben a harcsafiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A forró olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Egy előmelegített tál közepére halmozzuk a ragut és körülrakjuk a halfilékkel, megszórjuk apróra metélt petrezselyemmel.
Párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)