Harcsafilé currys zöldségraguval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
60 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt kockára vágjuk és bőven besózzuk. A többi zöldséget hasonló kockára vágjuk, de a paradicsomot előbb meghámozzuk. Fél óra állás után a padlizsánt leöblítjük és leszárítjuk. Az olívaolajon a lilahagymát átpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott fokhagymát és ha az illata érezhetővé válik hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkínit. Kicsit összepároljuk és rádobjuk a paradicsomot, jól összesütjük és belekeverjük a curryport, takarékon összerotyogtatjuk, végük sózzuk, borsozzuk. Közben a harcsafiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A forró olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Egy előmelegített tál közepére halmozzuk a ragut és körülrakjuk a halfilékkel, megszórjuk apróra metélt petrezselyemmel.
Párolt rizzsel kínáljuk.