Harcsafilé currys zöldségraguval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt kockára vágjuk és bőven besózzuk. A többi zöldséget hasonló kockára vágjuk, de a paradicsomot előbb meghámozzuk. Fél óra állás után a padlizsánt leöblítjük és leszárítjuk. Az olívaolajon a lilahagymát átpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott fokhagymát és ha az illata érezhetővé válik hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkínit. Kicsit összepároljuk és rádobjuk a paradicsomot, jól összesütjük és belekeverjük a curryport, takarékon összerotyogtatjuk, végük sózzuk, borsozzuk. Közben a harcsafiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A forró olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Egy előmelegített tál közepére halmozzuk a ragut és körülrakjuk a halfilékkel, megszórjuk apróra metélt petrezselyemmel. Párolt rizzsel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||