Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsvéti bárányraguleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Húsvét, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát és paprikát, majd a kis kockára vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás zsiradékon. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott répaféléket és a felkockázott zellert. Ezzel is kissé lepirítjuk, majd felöntjük liternyi vízzel. Megfűszerezzük, majdnem készre főzzük, beleszórjuk a zöldborsót és még 10 percig forraljuk. Lassan belekeverjük, az előzőleg némi levessel elkevert tejszínt és a tárkonyleveleket. Citromkarikával díszítve tálaljuk.
Ha tartalmasabb levest szeretnénk, betétnek vajgaluskát főzhetünk bele.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)