Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 266 találat

Whisky grog

A citromszeletet megtűzdeljük a szegfűszeggel, félbevágjuk. Felforrósítunk 1,5 dl vizet a cukorral és a fahéjjal, belekeverjük a whiskyt. 2 grogospohárba öntjük, és fél citromkarikával díszítjük. ... tovább

Mézes puncs

A vizet a fűszerekkel felforraljuk és a teafűre öntjük. 5 perc állás után leszűrjük és a mézet elkeverjük benne. Télen melegen, nyáron behűtve kínáljuk. A citromlével mindenki ízesíti magának. ... tovább

Muszaka

A padlizsánt felkarikázzuk és megsózzuk, fél órát hagyjuk állni, majd öblítsük le. Mindig csak pár csepp olajat aláöntve a padlizsánkarikákat süssük meg. Két evőkanál olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd a ... tovább

Paradicsom csatni

A paradicsomot forró vízbe mártva, meghámozzuk, majd magos részét kikaparjuk. Az almát kicsumázzuk. A paradicsomot, az almát, a mazsolát és a hagymát, a chilivel húsdarálón ledaráljuk és főzni kezdjük, beleszórjuk a porrá tört ... tovább

Ribizlitorta

A cukor felével fehéredésig keverjük a tojások sárgáját, majd a mézet, a citromhéjat és a fahéjat is hozzáadjuk. A zsemlemorzsát a darált mákkal összeszitáljuk. A többi cukorral és a csipetnyi sóval kemény habbá verjük a ... tovább

Őszibarackbefőtt

A befőtthöz kemény, kissé éretlen barackot válasszunk. Forró vízbe mártva meghámozzuk, majd félbevágva kimagozzuk. A citromlét lábasba öntjük és a barackokat ebbe forgatjuk és végül annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat ... tovább

Sárgabarackbefőtt

A befőtthöz kemény, kissé éretlen barackot válasszunk. Forró vízbe mártva meghámozzuk, majd félbevágva kimagozzuk. A citromlét lábasba öntjük és a barackokat ebbe forgatjuk és végül annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat ... tovább

Sárgabarackos lepény

A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény ... tovább

Sárgabarackos clafouti

A sárgabarackor meghámozzuk, kimagozzuk és negyedeljük. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük. 175 fokra előmelegített ... tovább

Borított barackos

10 dkg cukrot elkeverünk a fahéjjal és egy kivajazott, zárt tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kissé kihűlt a meghámozott, felszeletelt barackkal beborítjuk. A tojást kikeverjük a ... tovább