Csurgatott tojásleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsíron a cukrot és a lisztet megbarnítjuk, a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük másfél liter vízzel. Az egészben hagyott hagymával és a babérlevéllel csendesen főzzük fél órát. Végül ízesítsük sóval, borssal és ecettel, majd dobjuk ki a hagymát és a babért. A felvert tojásokat, folytonos keverés mellett, lassan csurgassuk a lobogva forró levesbe, szinte azonnal kész van. A tányérokba tegyünk tejfölt és erre tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||