Pikáns sertéstokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát felaprózzuk és a felkockázott szalonnán megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, megsózzuk és lefedve majdnem puhára pároljuk, szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá. Hozzáadjuk az apróra vágott kapribogyót, a csíkokra vágott uborkát, a negyedelt gyöngyhagymát, mustárt, borsot. A tejszínes-lisztes habarással besűrítjük és a bort hozzáöntve kiforraljuk. Főtt tésztával, galuskával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||