Erdélyi zöldbableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Bogrács, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és felöntjük 1 liter vízzel. A zöldbabot, ha kell leszálkázzuk és feldaraboljuk, majd a levesbe dobjuk, a zúzott fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk és a leveskockát is belefőzzük. 20 percig csendesen forraljuk. Közben finomra vágjuk a zöldfűszereket és apró kockára a paradicsomot. Ha bab megpuhult, egy kis levessel kikeverjük a tejfölt és a levesbe öntjük, beleszórva paradicsomot és a zöldfűszereket is. Egyet forraljuk, ha szükséges kevés cukorral, sóval ízesítjük és tálaljuk. Nyáron adhatjuk lehűtve is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||