Sörös csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkét darabjaira vágom és megsózom. Ezután tisztított, zúzott fokhagymával bedörzsölöm. 15 percig hagyom állni. Lisztbe mártom, és a közepesen felforrósított olajba téve 10 perc alatt pirosra sütöm. Az olajból kivéve leszárítom. Serpenyőbe öntök két evőkanál olajat, ráöntöm a sört, beleszórom a fűszereket és beleteszem a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Jól összeforralom, majd belekeverem a burgonyapelyhet, és a mártást jó sűrűre főzöm. Beleteszem a megsült húsdarabokat, és összeforralom. Tálalás előtt apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||