Almás grillcsirke (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 mokkáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 késhegynyi borsmenta 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almákat meghámozom, kicsumázom és lereszelem. Kevés sóval és a fűszerekkel összekeverem, majd a megtisztított, jól átöblített és lecsöpögtetett csirke besózott hasába töltöm. A szárnyast nyársra húzom, sós olajjal megkenem, és grillsütőben megsütöm.
Burgonyapürével és almakompóttal tálalom.