Ukrán káposztasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Savanyú, Édes, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A gyalult káposztát, az apróra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a finomra metélt kaprot összeforgatjuk. 1 deci vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, ha feloldódott, a zöldségekre öntjük. Néhányszor átforgatva, hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt az olajjal megcsepegtetjük. Grillezett, bundázott vagy szárazabb sült húsok mellé akár köretnek is adhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||