Vendégváró fasirtgolyók (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Előételek, Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Sült, Olajsütő, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Szilveszter Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha kissé kihűlt, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a darált hússal, a kicsavart zsemlével és a tojásokkal. Kis golyókká formázzuk és zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő forró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük és fogpiszkálóval átszúrjuk és a káposztafejbe tűzzük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||