Cajun bundázott csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Cajun bundázott csirkemell
Édes chili szósz
Cajun bundázott csirkemell A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a lisztből, a vodkából és a sütőporból, fél deci vízzel tésztát keverünk, majd a csirkemelleket belemártva, középforró olajban pirosra sütjük. Édes chilimártással és sült burgonyával tálaljuk. A salátát el ne felejtsük mellőle. Édes chili szósz A barnacukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymaféléket átpároljuk vele. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, ízlés szerint a magjával együtt. Rászórjuk a narancs lereszelt héját és felöntjük a levével. Sűrűre forraljuk, majd a borecettel és sóval ízesítjük. Kis üvegekbe töltjük és fejreállítva kihűtjük. Sült húsok kiváló ízesítője. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||