Vagdalt sütőben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ági Laci A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Bundázott , Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A zsemlét a tejben áztassuk meg, majd jól csavarjuk ki. A darált hússal, az egy teáskanál zsírban megpirított hagymával és a belekevert fokhagymával, a tojással, valamint a fűszerekkel jól keverjük el. Formázzuk 8 gombóccá, majd lapítsuk el. Forgassuk zsemlemorzsába, majd rakjuk rá, a bezsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon süssük 10 percig, majd átfordítva, még ugyanannyit. Frissen burgonyapürével tálaljuk, hidegen, szendvicsbe ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||