Tarcali raguleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát és a felkockázott combot. Ha kifehéredett, belekeverjük a kockára vágott zöldségeket. Barnulásig sütjük, majd rászórjuk a paprikát. Összesütjük és felöntjük liternyi vízzel. Félpuhára főzzük és a gombát belekeverjük. Ha minden megpuhult, hozzáadjuk a borsót és két perc múlva behabarjuk, a finomra vágott petrezselyemmel, zellerrel, keményítővel és tejszínnel elkevert tejföllel. Mustárral és tárkonyecettel ízesítve tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk hozzá. Inkább egytálételként tálaljuk, bár sűrű levesnek sem utolsó. Valamilyen édes tészta kívánkozik utána. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||