Grillcsirkés zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor hónapos retek 0 ? ? ? ? ?
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db jégsaláta ? ? ? ? ? ?
1 db grill csirke 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A grillcsirkét kicsontozzuk és bőröstül apró kockára vágjuk. Természetesen használhatunk, egyéb csirkemaradékot is. A jégsalátát felkockázzuk, a retket és az uborkát apró csíkokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük és az olívabogyót félbe, negyedekbe vágjuk. A sajtokat lereszeljük, végül a saláta hozzávalóit elkeverjük. Az olajból és az ecetből, a fűszerek hozzáadásával öntet keverünk, majd a salátával összeforgatjuk.
Tortillával, pirítóssal vagy kenyéchips-szel tálaljuk.
Előételnek, borkorcsolyának vagy könnyű vacsorának ajánlom.