Májpástétommal töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Alufólia, Tojás, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Májpástétom tölteléknek
Májpástétommal töltött csirkemell
![]() Májpástétom tölteléknek A felkockázott szalonnát átsütjük, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a feldarabolt májat hozzákeverve, fehéredésig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni és ledaráljuk. A masszát elkeverjük a kissé felvert tojással. A kihűlt tölteléket alufólia segítségével rúddá formázzuk és hűtőbe tesszük. Májpástétommal töltött csirkemell A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A pástétomot a hússzelet szélére tesszük. A rúdra hajtjuk a csirkemellet, majd a baconnal összefogjuk. Végül az alufóliát szaloncukorszerűen rátekerjük. Tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Kicsit pihentetve, ferdén felszeletelve tálaljuk. Párolt rizs és zöldség illik hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||