Édesköményes karalábé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 fej karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 fej édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 kávéskanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított vajon pirítsuk meg a kis kockára metélt hagymát, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott édesköményt és a karalábét. Rövid párolás után, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult, lisztszórással, sűrítsük be és ízesítsük a mézzel és az ecettel.
Szárazabb sültek mellé illő köret.