Édesköményes karalábé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított vajon pirítsuk meg a kis kockára metélt hagymát, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott édesköményt és a karalábét. Rövid párolás után, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult, lisztszórással, sűrítsük be és ízesítsük a mézzel és az ecettel. Szárazabb sültek mellé illő köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||