Almás céklakrémleves édesköménnyel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a kis kockára vágott zöldségeket, majd a fűszereket hozzáadva és felöntve a zöldségalaplével puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük. A félretett olajban átsütjük a vékony csíkokra vágott édesköményt. Ezt tálaljuk a leves betétjeként. Tányérokba kanalazzuk a levest, beletesszük a sült édesköményt, majd tejföllel díszítjük. A tetejére szórjuk, az édeskömény finomra vágott zöldjét. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||