Sörös császárhús velesült káposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Csőben sült, Lassan sütött, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A császárhús bőrét, de csak a bőrét, rombusz alakban bevagdossuk, majd bedörzsöljük a köményből, a zúzott fokhagymából és kevés sóból álló keverékkel. leöntjük a sörrel és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben pihenni. A káposztát és a hagymát legyaluljuk, majd besózzuk. Egy óra pihentetés után jól kicsavarjuk. A babérlevéllel és kevés borssal elkeverve a római tál aljába tesszük. A lecsepegtetett császárhúst ráhelyezzük, majd 150 fokos sütőben két órát sütjük. Közben a páclevet felére beforraljuk. A húst és a káposztát kivesszük, félretesszük, de melegen tartjuk. A beforralt pácléből, elveszünk fél decit és belekeverjük a mézet. Lekenjük vele a hús bőrös oldalát, majd rácson , tepsi fölött, 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Néhányszor lekenhetjük a mézes páccal. A maradék beforralt páclébe beleforgatjuk az előírás szerint megfőtt, lecsepegtetett burgonyát és hagyjuk, hogy szaftot felszívja. A felszeletelt húst a káposztával és a burgonyával körítve tálaljuk. Kissé nehéz étel, de kemencében elkészítve hibátlan. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||